... AKCE ! ...

Spousta lidí na ten čas čeká a nemůže se ho dočkat. Konečně!!! Po týdnech plánování, příprav, psaní scénáře, ladění věcí, po xxx hodinách diskuzí a po tom, co všichni na všem souhlasí přichází ta slavná chvíle - realizace. To, co se dlouho plánovalo, to o čem se neustále mluví, se konečně děje...teda mělo...tedy musí...vlastně proč ne zítra?

A tak se dostávám k tomu, že se postupně člověk dívá na věci, jak by se měly udělat, ale hups - nekonají se. Proč to tak je? To je to co máme udělat tak těžké nebo se nám jen nechce? Kdy naposledy jste něco rozjeli a pak jste se k tomu vrátili až hodně pozdě nebo nikdy?
Přitom najít si čas už problém není. Dostávají se do toho ostatní věci (překážky), které si formujeme tím, co je pro nás důležité. Ještě zkontroluji tohle, ještě se podívám na toto. Zase se dostaneme do kolotoče toho, co se musí udělat dřív a k pořádné věci se nedostaneme.
Jak je to tedy s tou akcí? Kdy to konečně bude? Zvládnu to sám? Není potřeba ještě něco udělat, ještě něco naplánovat? Co nám říká náš mozek? Nebo jsme to my, co si to říkáme a používáme mozek jak další výmluvu?

Mnoho otázek a mnoho nejasností o tom, co vlastně chceme dělat...Jak to tedy správně udělat a opravdu začít? Je k tomu pár dobrých cest, které pomůžou přijít na tu správnou cestu. Pojďme si je trochu popsat:

1. Vzpomeňte si, kdy naposledy jste něco dělali, co Vás stálo úsilí a jak to celé začalo.
2. Naplánujte si ve Vašem dni čas na sebe. Sedněte si někam, kde Vás nebude NIKDO rušit. Ani telefon, počítač či cokoliv jiného.
3. Utřiďte si myšlenky. Jakým způsobem už je na Vás. Někomu stačí si udělat pár cviků, aby se soustředění přesunulo na jednu věc. Někomu vyhovuje zavřít oči a poslouchat. Někdo má rád dýchací cvičení. Najít si tu vlastní cestu je půl cesty k tomu začít věci dělat.
4. Která část dne je pro danou věc nejlepší? Je to hned ráno po probuzení nebo je to čas dopolední či odpolední? Ve které části dne se cítíte nejlépe a proč? Do těchto míst směřujte svoji energii tak, aby byla maximálně využita.
5. Pište si poznámky, nápady, připomínky, otázky. A když myslím piště, tak pište rukou. Počítač je skvělý sluha, ale špatný pán. Může Vaši pozornost rychle obrátit na něco, co v tu danou chvíli není vůbec potřeba. Tužka a papír mají něco do sebe. A když si budete kreslit to, co chcete dělat, tak spojíte příjemné s užitečným. Taková hezká myšlenková mapa je úžasná věc.
6. Kdykoliv Vám dá tělo impuls, že potřebuje přestávku na protažení, zavření očí, změny polohy či cokoliv, poslechněte jej. Kdo si myslí, že může plně své soustředění udržet na xx hodin, tak se jen posune zpátky k tomu, že bude dělat všechno možné než jen to, co chce.
7. Máte rádi hudbu? Barvy? Vůni? Pomáhá Vám to navodit příjemnou atmosféru? Víte, jak dosáhnete svého flow? Zkuste si vzpomenout na chvíle, kdy jste dělali co Vás bavilo a čas utíkal tak, že jste ho vůbec nevnímali. Prostě plynul, ale vy jste dělali co jste chtěli, bavilo Vás to a naplňovalo Vás to příjemným pocitem.
8. Usmějte se :) Navnadí Vás to dělat před čím jste. Dá Vám to příjemný pocit, že to dokážete. Úsměv dokáže navnadit příjemné myšlenky a vnímání toho, co jste. Určitě to půjde lépe než když budete u toho zamračeni. Myšlenky pak přijdou samy s tím, že je budete vnímat pozitivně.

Je těch bodů málo nebo moc? To je na každém z Vás. Napište si svůj vlastní seznam věcí, které Vám pomáhají. Najděte si svou vlastní cestu. Každý z nás je originál a každému z nás vyhovuje něco jiného. Pokud si najdete někoho sobě podobného, kdo bude ty chvíle trávit stejně jako Vy, budou se věci dělat ještě lépe a budou Vás víc bavit. Zákon přitažlivosti funguje úplně všude. Ať už na něj myslíme nebo ne. Ty věci, které děláte jsou věci, kterým jdete naproti. Budou se dít tak, jak chceme my. A pokud k nim budeme dělat věci tak, jak se nám líbí, mohou mít násobicí efekt.

Slovo AKCE ! pak už bude každodenní součást Vašeho života. Každý den bude mít své místo ve chvíli kdy Vy budete chtít. Místo slov a situací kdy budete přemýšlet jestli Vás to ještě pořád baví, budete každý den nacházet další a další důvody proč to dělat. Ty důvody přijdou samy, jako následky toho, že budete dělat věci, které Vás baví. Každá naše akce vyvolá reakci. Pokud zůstaneme pozitivní v tím, co děláme, budou se nám pozitivně vracet ve formě dobrého pocitu, poděkování, vděčnosti.

A na závěr jedna myšlenka spojená s tím, že můžete dělat co chcete. Naučte se být vděční za to, co máte. Každý den když zjistíte, že jste něco dokázali, že jste něco udělali, že jste se posunuli dalším směrem - to je to, co Vás dělá takovým jaký jste. Buďte vděční za to, co jste, kým jste, co Vás dělá takovým, jací jste. Slova díky jsou dnes již ne-tradičním způsobem poděkování. Vděčnost a uznání toho, že jste se dostali až tam, kde jste teď, je Vaše zásluha. Ale to, že jste na tomto světě a že Vás někdo vedl k tomu být tam, kde jste teď - to si zaslouží obrovské díky. Někdy stačí obejmout, někdy stačí jen mlčet, někdy stačí říct:"Děkuji za vše, co jsi pro mě v životě udělal/a". Každý z nás si najdou svou vlastní cestu. Ten, komu jsme vděčni za to co máme, si zaslouží naše díky.

Díky, pokud jste to dočetli až sem. Jsem vděčný za to, že mohu své myšlenky takto psát. Že je mohu přenášet z mé hlavy do formy, kterou si může kdokoliv přečíst. Děkuji za to, že jsem se naučil číst, psát, že umím co umím. Děkuji za každý den, kdy někomu pomůžu, poradím a poděkuji.

Díky :)

Komentáře