... ty přičítáš, já násobím ...



Dnes bych chtěl zmínit jednu věc, která je podle mne důležitá a přidává všemu co děláme smysl. Přidává smysl takovým způsobem, že akceleruje všechno kolem nás. Možná Vám něco z toho připomene situaci, o které jste slyšeli nebo jste v ní dokonce byli. A ano, dnešní blog je násobení všeho co děláme, ale hlavně o násobení všho co děláme.

Proč je násobení lepší? Protože způsobuje něco, co se nedá zastavit. A když to, co děláme je prospěšné pro ostatní, tak proč to zastavovat? A pokud chceme něco začít a zajistit tomu, co děláme úspěch, tak proč ho nezařídit pro všechny a všude? Je spousta otázek na téma násobení v Leadershipu a dá se najít spousta literatury, kde jsou techniky tohoto velmi dobře popsány. stojí za to násobit ve všem co děláme? Je násobení jednoduché?

Pro všechny tyto otázky je opět k dispozici jednoduchá odpověď - ANO! Pokud nad nějakou otázkou váháte odpovědět ANO, zkuste nad tím víc přemýšlet? Proč by to nemělo být něco z výšeu vedeného  bez potenciálnu násobení? Je pro to nějaký opravdový důvod? A jsou opravdu nutné? Ano, je tam hodně otázek, ale jsou důležité a ještě důležitější si o nich povídat.

Násobení toho, co děláme, jaké lidi si k sobě přitahujeme, pozitivních důsledků, Vašeho pozitivního vlivu, rozšíření základny lidí co pro Vás nebo s Vámi pracují atp. má obrovský dopad na to, jak se naše snaha pomoct začne šířit. Pro to, co děláme je násobení klíčový prvek, který určuje naši úspěšnost. Jak jsme si už řekli, úspěch Leadera je o úspěchu lidí, se kterými pracuje, ktere vede. To, jak jsou úspěšní ostatní nás posouvá dál, motivuje nás, dává nám energii a flow. To flow, které nás uvádí do našeho časoprosotru, ve kterém jsem tak moc rádi. To flow, díky kterému jsme dobří v tom, co a jak děláme.

Násobení také znamená, že v tom, co děláme, jsme opravdu dobří. Že máme ten vliv a to působení, díky kterému můžeme dělat dobré věci, pomáhat ostatním a motivovat je. Násobení také znamená, že jsme na sobě pracovalli, že jsme rozvíjeli své schopnosti, že jsme dokázali poslouchat, naslouchat, dělat rozhdnutí, používat svou intuici, poučovat se ze svých chyb, pomáhat lidem, dělat těžká rozhodnutí, pochopit rozhodnutí lidí kolem sebe, vzdělávat se, zůstat pozitivní, inspirovat ostatní a také sám sebe. A hlavně to znamená, že nás to všechno baví. Protože jsme si to zvolili dobrovolně, protože jsme zjistili, že jsme v tom opravdu excelentní a cbceme to dělat a hlavně protože nás to baví. Tam kde jiní přemýšlejí, co mají dělat, vy víte co máte dělat. Víte, kde jsou Vaše silné stránky, jak je můžete nadále posilovat a co jsou i oblasti, ve kterých máte rezervy. Zároveň je nám jasné, že chceme více času strávit zlepšováním toho, co nám opravdu jde. Na ty věci, které jsou místem pro rozvoj a víme, že by nám vzali hodně volného času, tak buď věnujeme pouze nezbytnou dobu nebo je předáme a svěříme tomu, pro koho je to naopak jednoduchá věc na řízení.

Je spousta Leaderů, kteří pochopili princip a výhody násobení. Pochopili, že jejich mise je natolik důležitá, aby ji předali co největšímu počtu dalších Leaderů nebo lidí. Jsou i takoví, kteří to vzali v globálním měřítku a dosáhli něčeho neuvěřitelného. Dokázali tak, že to jde, že to má smysl, že to bylo přijato s nadšením a s vděčností. Znáte nějakého Leadera, který dokázal někdy násobit? Pokud ano, zeptejte se daného Leadera jak toho dosáhl. Co všechno musel udělat, co všechno musel obětovat, jak se to naučil, proč to dělá, co ho motivuje, apod. Prakticky na každou otázku, kterou jsme si dnes položili můžete použít. Všechno co uslyšíte si dobře zapamatujte, zapište a poté nad těmi odpovědmi přmýšlejte. Jaké byly začátky, proč se vůbec začalo. Co je hodně důležité vědět, je PROČ. Jak by řekl Simon Sinek, začněte s PROČ. Spousta lidí chce vědět, proč něco děláte. To je to, co je donutí se zastavit, přemýšlet a možná ve výsledku jít za Vámi. Pokud hledáte, úspěch najdete.

Pokud se budete učit a vzdělávat se v jakémkoliv věku a za jakékoliv situace, Vaše investice se Vám várit zpět. A čím více budete každý den se posouvat k tomu být lepším a lepším Leaderem, můžete poté vše zůročit v násobení toho, co děláte. Pro Leadera, který je autentický, je autentické i to, jací lidé jsou v jeho okolí, jak fungují a co pro všechny dělají. A pro Leadery pořád platí, že dělají věci pro ostatní, aby přinesli všem něco pozitvního.

Komentáře